Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

OLEJ Z MARAKUI | 100% olejek z passiflory do twarzy, włosów i ciała

OLEJ Z MARAKUI | 100% olejek z passiflory do twarzy, włosów i ciała
W promocji
59,00 zł
39,50 zł
/ szt.
Oszczędzasz 33% (19,50 zł).
395 pkt.
39.50 pkt.
PayPoOdroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz. Więcej informacji

Kup teraz, zapłać później - 4 kroki

Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPoPayPo
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdż swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny

Szukasz kosmetyku naturalnego o silnym potencjale antyoksydacyjnym? Uniwersalny olej z marakui spełni to zadanie.

Olej z marakui marki AVEBIO to naturalny, kosmetyczny olejek do twarzy i ciała tłoczony z nasion marakui (passiflory), zawierający cenne, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy: A,C,K i E oraz wapń, potas i fosfor.

Znany i wykorzystywany od setek lat przez mieszkańców Amazonii stanowi doskonałe źródło bioflawonoidów i nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 6. Ten naturalny kosmetyk ma właściwości odmładzające, odżywcze i regenerujące. Z powodzeniem można go stosować do pielęgnacji twarzy, całego ciała czy włosów.

Olej z nasion marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż słynny olej arganowy. Jest jednym z najsilniej działających przeciwstarzeniowo i przeciwzmarszczkowo olejów kosmetycznych na świecie.

Jakie działanie ma olej z pestek marakui?

  • nawilżające i ochronne,
  • poprawia elastyczność skóry,
  • uspokaja skórę i łagodzi stany zapalne,
  • regeneruje i przywraca warstwę lipidową,
  • zapewnia witalność skóry,
  • skwalen, naturalny składnik oleju ma właściwości zmiękczające i przeciwutleniające,
  • karotenoidy i flawonoidy zawarte w oleju przeciwdziałają wolnym rodnikom,
  • reguluje wydzielanie sebum,
  • spowalnia procesy starzenia się skóry,
  • witamina K naturalnie występująca w oleju stymuluje krzepnięcie, działa znakomicie na cerę naczynkową, na trądzik różowaty i zaczerwienienia skóry.

Do jakiej cery zalecane jest stosowanie oleju z marakui?

Olej z pestek marakui jest bardzo uniwersalnym kosmetykiem naturalnym i jest polecany jest w pielęgnacji każdego rodzaju cery wymagającej odżywienia i regeneracji. Zdecydowanie najbardziej sprawdza się jednak w przypadku cery naczynkowej (m. in. dzięki wysokiej zawartości witamin C i K). Skutecznie wspiera też łagodzenie objawów trądziku różowatego.

W jaki sposób używać naturalny olej z marakui?

Ten naturalny kosmetyk można stosować na kilka sposobów:

  • zaaplikuj bezpośrednio na skórę (twarzy lub całego ciała),
  • wymieszaj w otwartej dłoni z ulubioną wodą kwiatową i wmasuj w skórę - dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że skóra stanie się aksamitnie gładka,
  • w przypadku cery naczynkowej lub dotkniętej trądzikem różowatym w szczególności polecamy stosowanie olejku z marakui w połączeniu z hydrolatem z kocanki (Nieśmiertelnika).

Jak najlepiej przechowywać ten kosmetyk naturalny?

Należy unikać nadmiernie nasłonecznionych i nagrzanych miejsc (np. parapet lub grzejnik). Przechowywanie w lodówce nie jest konieczne. Kosmetyki naturalne można przechowywać w temperaturze pokojowej. Więcej informacji o przechowywaniu kosmetyków znajdziesz na naszym blogu.

Czy olejek był testowany na zwierzętach?

Nie, nasze produkty nie są testowane na zwierzętach.

Czy olej jest w 100% oryginalny i naturalny?

Jak najbardziej! Produkt jest w 100% naturalny i oryginalny. Nie zawiera żadnych dodatków czy konserwantów. Dokładny skład oleju znajdziesz poniżej.

Czy olej ma zapach? Jaka jest jego konsystencja i kolor?

Olej nie ma praktycznie wyczuwalnego zapachu. Ma bardzo lekką i delikatną konsystencję. Szybko się wchłania. Kolor oleju jest jasnożółty. Cechy te mogą ulegać delikatnym zmianom ze względu na jego naturalność w zależności od partii produktu. Nie wpływa to jednak jego właściwości.

Jak najlepiej stosować ten wyśmienity kosmetyk naturalny?

Olej z marakui AVEBIO polecany jest do pielęgnacji twarzy oraz całego ciała. Jak każdy olej kosmetyczny można go stosować samodzielnie. Najlepsze efekty uzyskuje się jednak w połączeniu z naturalnymi tonikami i wodami kwiatowymi. Jeśli posiadasz cerę naczynkową stosuj olej z marakui z naturalną wodą z nieśmiertelnika (kocanki włoskiej). Taki duet wyciszy skórę.

Z czego pozyskuje się ten olej?

Ten naturalny kosmetyk powstaje w procesie tłoczenia na zimno pestek owocu marakui (Passiflora Incarnata).

Jaki jest dokładny skład produktu?

INGREDIENTS: Passiflora Incarnata Oil.

100% składników pochodzenia naturalnego.

Gwarancja autentyczności i jakości

Kupujesz bezpośrednio od producenta co daje 100% gwarancję oryginalności i jakości produktu.

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Szczotkowanie ciała na sucho jest prostym sposobem na ujędrnienie i wygładzenie ciała. Wspomaga także redukcję cellulitu. Jedną z najważniejszych zalet suchego szczotkowania skóry jest delikatna stymulacja systemu limfatycznego. Spośród wielu dostępnych technik stymulacji limfatycznej suche szczotkowanie jest uznane za jedną z najskuteczniejszych naturalnych metod oczyszczania organizmu z toksyn. Dzięki temu skóra jest dotleniona i sprężysta.
Czytaj więcej
Pierwszy raz masaż twarzy zobaczyłam u mojej mamy podczas wieczornej pielęgnacji. Była to “specjalna” technika aplikacji kremu lub olejku oparta na głaskaniu i oklepywaniu. Miałam wtedy 10 lat i szybko o tym zapomniałam. Dzisiaj wszystko robimy w pośpiechu, choć masaż twarzy można wykonać w ciągu 3 minut raz na dzień przy okazji naszej rutyny pielęgnacyjnej.
Czytaj więcej
Nieśmiertelnik, nazywany także kocanką włoską to roślina żyjąca w basenie Morza Śródziemnego. Charakteryzuje się żółtymi kwiatami, które nigdy nie blakną, nawet po ich ścięciu. Nieśmiertelnik był ukochaną rośliną greckiego Apolla, gdyż podkreślał jego nieśmiertelność. W średniowieczu napary z nieśmiertelnika były stosowane w medycynie. Srebrzyste liście tej rośliny pięknie lśnią w słońcu i są do dzisiaj ozdobą wielu ogrodów.
Czytaj więcej

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel