Olej Monoi Polinezyjski sekret pięknej skóry i włosów

- +
39,20 zł w dół z 49 zł
Dostępność:
Czekamy na dostawę
+Powiadom o dostępności
Wysyłka od 9,90 zł
+Dowiedz się
Termin ważności:

Masz ochotę na odrobinę egzotyki prosto z Polinezji Francuskiej? Olej Monoi o zapachu tahitańskiej gardenii przeniesie Twoją skórę na słoneczne wyspy.

W jaki sposób powstaje olej Monoi?

Olej Monoi wytwarzany jest od tysiącleci na wyspach Polinezji Francuskiej. Jest swoistym maceratem produkowanym z czystego, zimnotłoczonego oleju kokosowego i kwiatów gardenii. Maceracja kwiatów trwa około 15 dni. To właśnie dzięki płatkom tych pięknych kwiatów olej kokosowy nabiera subtelnego zapachu absorbując ich właściwości.

Jakie działanie ma ten niezwykły kosmetyk naturalny? 

  • poprawia elastyczność skóry i działa wygładzająco,
  • wyraźnie zmiękcza,
  • odżywia i działa antyoksydacyjnie dzięki zawartej w nim witaminie E,
  • chroni skórę przed utratą wody z naskórka,
  • wspomaga nawilżanie skóry,
  • delikatnie chłodzi i koi skórę,
  • łagodzi podrażnienia.

Jaki jest najlepszy sposób użycia olejku?

  • Olej Monoi bardzo dobrze zastępuje balsam do ciała. Po każdym prysznicu lub kąpieli wmasuj olej w wilgotną skórę całego ciała. Nadmiar oleju wytrzyj delikatnie ręcznikiem. Na skórze pozostanie subtelny zapach Monoi.
  • Olej Monoi świetnie sprawdza się także w pielęgnacji włosów. Odpowiednią porcję oleju rozgrzej w dłoniach i wcieraj w suche pasma włosów. Pozostaw na jakiś czas jak tradycyjną maskę. Po czym umyj włosy jak zwykle.
  • Olej Monoi wykorzystywany jest również do relaksującego masażu całego ciała.

Jaką konsystencję ma ten naturalny kosmetyk?

Ten egzotyczny olej ma podobną konsystencję jak olej kokosowy. W niskiej temperaturze przypomina masło, a podczas ciepłych dni zmienia się w płynny olej.

Czy olej Monoi pachnie?

Tak. Słowo “Monoi” oznacza pachnący olej. Delikatny zapach nadają temu kosmetykowi naturalnemu właśnie wspomniane płatki gardenii. Aromat jest naturalny i wynika z maceracji.

Czy olej może być przechowywany w temperaturze pokojowej?

Olej zmienia swoją konsystencję na płynną w temperaturze powyżej 25 stopni. Najlepiej unikać miejsc nasłonecznionych i nagrzanych.

 

INGREDIENTS: Cocos Nucifera Oil, Gardenia Tahitensis Flower Extract.

Zapytaj o produkt

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię
Zaloguj się aby dodać opinię