Newsletter

52 522 23 55

10:00 - 16:00

Ilość produktów: 0

Wartość: 0.00 PLN

Olejek kokosowy - delikatna świeżość dla skóry

5
(5/5) Opinie (5)

Bardzo delikatny olejek kosmetyczny o cudownym naturalnym zapachu prawdziwego kokosa. Polecany również do cery tłustej i trądzikowej ze względu na działanie antybakteryjne.

39.00 PLN
  • Produkt jest dostępnyniedostępny
  • Wysyłka: od 9.90 PLN
  • Dostawa w ciągu 24h
Ilość:
szt.
Zapytaj o produkt
Wydrukuj ofertę

Opis

Jak działa olejek kokosowy i jakie ma właściwości?

  • utrzymuje  właściwy  stopień nawilżenia  warstwy  rogowej
  • wzmacnia  elastyczność, sprężystość i miękkość skóry,
  • spowalnia starzenie skóry i powstawanie zmarszczek,
  • tworzy na powierzchni skóry i włosów delikatny film ochronny,
  • reguluje gospodarkę  wodno  -  elektrolitową  oraz  hamuję  utratę  wody  transepidermalnej,
  • zmniejsza szorstkość naskórka,
  • wspomaga gojenie ran,
  • włosy uzyskują przyjemniejszy chwyt, łatwiej się układają i otrzymują piękny blask (dotyczy olejowania włosów),
  • skutecznie wspiera walkę z łupieżem,
  • łagodzi podrażnioną i zniszczoną skórę głowy (np. wskutek podrażniających zabiegów fryzjerskich)
 
Do jakiego rodzaju cery i jakiej skóry polecany jest olejek kokosowy?
Kosmetyczny olej kokosowy doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Sprawdzi się w pielęgnacji zarówno skóry dojrzałej, suchej, atopowej i bardzo delikatnej oraz tłustej, problematycznej i mieszanej. Dzięki zawartości kwasu laurynowego - ok. 50-60% (naturalny składnik oleju kokosowego) działa również antybakteryjnie co docenią w szczególności osoby z tendencjami do wyprysków i zaskórników.
 
Czy olej kokosowy jest bezpieczny dla alergików?
Produkt jest w 100% bezpieczny i nie ma przeciwwskazań w stosowaniu tego produktu przez alergików.
 
Jak stosuje się ten olejek?
Olejek można stosować na różne sposoby:
  • zaaplikuj bezpośrednio na skórę (twarzy lub całego ciała),
  • mieszaj w otwartej dłoni z ulubioną wodą kwiatową i wmasuj w skórę - dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że skóra stanie się aksamitnie gładka,
 
Jaki jest skład tego olejku?
Nasz olejek to tylko i wyłącznie 100% kosmetycznego, olejku kokosowego. Nie zawiera żadnych dodatków i konserwantów.
Składniki/INCI/Ingredients: 100% Cocos Nucifera Oil.
 
Jaka jest data ważności produktu?
Na każdym opakowaniu jest naniesiona maksymalna data ważności produktu. Jest to zawsze min. kilka miesięcy. Nie musisz obawiać się, że kupisz produkt z bardzo krótkim terminem ważności.
 
Czy olejek jest bezpiecznie zapakowany?
Olejek ze względu na fakt, że w temperaturze pokojowej ma postać stałą (masła) nie jest zapakowany w butelkę tylko w słoiczek. Słoik jest szczelnie zakręcony (sprawdzamy i dodatkowo zabezpieczamy przed wysyłką).
 
Jak powinno się przechowywać?
Olejek kokosowy wraz ze zmianą temperatury otoczenia bardzo wyraźnie zmienia swoją postać - od stałej - do płynnej. Nie wpływa to na jego właściwości. Trzeba pamiętać, aby opakowanie było zawsze szczelnie zamknięte i nie było wystawiane na nadmierne promieniowanie słoneczne.
 
Jaka jest pojemność słoiczka z olejkiem?
Olej kokosowy dostępny jest aktualnie w wersji o wadze 150 g (poprzednie opakowanie - tylko 100 g).
 
Czy olejek był testowany na zwierzętach?
Nie!
 
Czy olejek posiada jakieś certyfikaty?
Olejek kokosowy posiada certyfikat rolnictwa biologicznego oraz certyfikat Viva!.
 
Czy ten produkt jest oryginalny i w 100% naturalny?
Nasz olejek kokosowy jest w 100% naturalny, ekologiczny i jest przeznaczony do użycia zewnętrznego - jako kosmetyk. Nie zawiera żadnych konserwantów ani innych dodatków.
 
Czy olejek pachnie kokosem?
Olejek posiada piękny zapach prawdziwego, świeżego kokosa. Jeśli lubisz egzotyczny aromat kokosa - pokochasz go.
 
Jak powinno się stosować?
Olej kokosowy jest bardzo uniwersalny i może być stosowany do pielęgnacji twarzy, całego ciała oraz do olejowania włosów.  Jeśli chcesz uzyskać efekt, ekstra nawilżenia skóry warto połączyć na skórze olejek ze wybraną wodą kwiatową.
 
Jakie jest pochodzenie Waszego oleju kokosowego?
Produkt pochodzi z  kontrolowanych upraw w Filipinach.
 
Jak i z czego pozyskuje się ten olejek?
Olej kokosowy powstał w wyniku tłoczenia kopry (miąższu) orzecha kokosowego.
 
Czy wiedziałeś o tym, że?
  • Palma  kokosowa  oznacza  w  języku  malajskim  "Drzewo  o  tysiącu  zastosowań".
  • Kokos ratuje życie i to dosłownie! Podczas wojny na Pacyfiku, kiedy brakowało krwi dla rannych żołnierzy - przetaczano im wodę kokosową!
  • Słynna aktorka Gwyneth Paltrow jest wielbicielką wody kokosowej - twierdzi, że to jej zawdzięcza szczupłą i zgrabną sylwetkę.
  • Właścicielem firmy zajmującej się przetwórstwem orzechów kokosowych jest piosenkarka Madonna.
  • Niesamowite właściwości kokosa doceniają również: Courteney Cox, Demi Moore czy Matthew McConaughey...

Koszt dostawy

Przesyłka kurierem - 24h 9.90 PLN
Kurier za granicę (3 - 4 dni) 59.00 PLN

Opinie

Dodaj opinię

Pomóż podjąć decyzję innym - wystaw ocenę i komentarz

Twoja ocena pomoże innym podjąć decyzję o wyborze odpowiedniego produktu.

Produkt skomentowało 5 osób

Skuteczność

Wydajność

Ocena ogólna

Karola

2013-10-10 12:20:06
Pięknie pachnący kokosem olejek zastępuje mi balsam i maskę do włosów.

Skuteczność

Wydajność

Ocena ogólna

P.

2014-01-16 16:41:39
Wspanialy. Cialo po nim jest gladkie i jedrne. Regeneruje nim tez wlosy.

Skuteczność

Wydajność

Ocena ogólna

mo

2014-05-19 16:16:59
bardzo fajny i wydajmy produkt. używam go zamiast kremu. skóra jest bardziej elastyczna i zdecydowanie gładsza. polecam! :)

Skuteczność

Wydajność

Ocena ogólna

Marlena

2014-07-04 13:37:26
Dobry zamiennik balsamu. Nakładam tez na końcówki włosów. Świeży, nierafinowany o pięknym zapachu.

Skuteczność

Wydajność

Ocena ogólna

ilona

2014-08-02 14:23:19
Jest świetnym produktem w kosmetyce jak i do celów kulinarnych ludzi dbających o zdrowie świetnie działanie ma na skórę

52 522 23 55

10:00 - 16:00